vasile morar- ministrul educației sexuale

3 08 2010

poetul meu preferat e vasile morar.

un cvasi anonim care abia ce-a înșfăcat premiul cel mare la festivalul internațional de poezie de la uzdin pe 2010.la fel ca mircea dinescu, adrian păunescu, leonida lari si alții..

morar are carne multă-n poezia lui. păsărici, prune, borangic, sânge, lampă cu gaz .țâțe, amor-tiptil. pasiune.

când conversează, morar are texte gen ”damn I m good!” și- o spune cu atâta nonșalanță de-ți vine să-l pupi (pentru că,culmea, are dreptate, și e atât de candid când o spune de nu-i drept!)

morar n-are bani și nici n-o să se îmbogățească din cărțile scrise de el da dacă-i nevoie zice c-o să vândă și-un tractor și rațele din curtea lui prăfoasă din chelința. morar scrie cu creionu și are mereu la el o agendă-n care fircălește poeme de amor pentru dumnezeu și femei- sau poate e totuna…cine știe?! morar nu știe să-și folosească telefonul mobil dar când îl sun îmi spune cu o oarecare duioșie oarecum paternă : ”aaaaanaamaaria, știam că tu ești. am simțit!”

morar-poetul a  moștenit ceva pădure și s-a gândit să se retragă acolo la bătrânețe. singur. are și-un plan: va ține legătura prin telefon  cu popa din sat ca să fie sigur că nu i se-mpute cadavrul dacă moare subit.

a eșuat ca agricultor, politică nu mai face deși e țărănist din moși-strămoși. a fost diriginte de poștă și-acolo cred că a mâncat depeșe de amor pe pită. acuma pensia vine – e numa bună ca să finanțeze  setea de cultură pe care și-o astâmpără la ”academia ojete”; nevasta-și vede mai departe de treabă în bătătura casei și bombăne; fecioru i-o ajuns primar în ulmeni.

morar nu se poate opri din scris și mă tem că nu e bine. nu e bine pentru eminescu zic…

(cu vasile am făcut azi un interviu mișto ce va fi difuzat pe http://www.emaramures.ro joi, in 5 august, la 21.30. merge și pe tv, firește…)

Reclame

Acțiuni

informatie

5 responses

3 08 2010
Annamaria Somay

Misto!

3 08 2010
vrăji

😀 absolutamente mișto!

4 08 2010
andreimeszaros

bun, mi-am facut nod la batista sa nu uit !

4 08 2010
vrăji

cica a debutat in presa sportiva scriind de mina cronici pentru meciurile de fotbal ale echipelor de divizia Y din satele maramuresene, pe care le lipea pe stilpii din apropierea stadioanelor. oamenii se prapadeau de ris si pentru a-si dubla nu…marul de cititori o lua de la capat,mereu si mereu, scriind inca o data(cu usoare retushrui stilistice) cronica haioasa de meci.

4 08 2010
razvanserbu

Daca sunt pe acasa… ma uit si eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: